[В эфире!] Вебинар «Цифровые инструменты в работе классного руководителя» Смотреть онлайн→
Конкурс разработок «Пять с плюсом» сентябрь 2020
Добавляйте свои материалы в библиотеку и получайте ценные подарки
Конкурс проводится с 1 сентября по 30 сентября

Тест " Достопримечательности Англии"

Тест для обучающихся 8 класса по теме " Достопримечательности Англии"
Просмотр
содержимого документа

 1. The official London residenceof the British monarchy since 1837 is…

a.  Westminster

 b. The Buckingham Palace

 c. Calton House

 

2.What museum was opened in London in 1982?

 a. Madame Tussaud’s      

 b. Tower Bridge Museum

 c. Sherlock Holmes Museum

 

3.The residence of the archibishop of London is…

a. St.Paul’s Cathedral

b. Westminster Abbey

 c.St.Margaret’s Church

 

4.This museum is the biggest museum of this kind in the world.

a. Imperial War Museum

b. Victoria and Albert Museum        

c. Tate Gallery

 

5.St.Paul’s Cathedral was built in ….

a. 1675-1710       

 b.1675-1708

 c.1680-1708

 

6.Who was the founder of the British Museum?

a.Prince Albert

 b. Sir Hans Sloane

c.Sir Henry Tate

 

7.Where is the Statue of Eros situated?

a.Picadilly Circus            

b.Trafalgar Square                

 c.St.James’s Park

 

8.How old was Madam Tussaud when she made her first wax sculpture?

a. 16

b. 18

c.21

 

9.Where is  Nelson’s Column situated?

a. Kew Gardens          

b. Picadilly Circus                        

c. Trafalgar Square   

            

10.When was the Imperial War Museum opened?

 a. 1910             

b. 1920       

c. 1915

 

11.When did the Battle of Trafalgar take place?

a.1805

b. 1804

c. 1802

 

12.What is the address of the Sherlock Holmes Museum?

a. 220 B, Baker Street       

b. 221 B, Baker Street       

c. 220 , Baker Street 

     

13.Which park is famous for its Speaker’s Corner?

a.Kew Gardens

b. Hyde Park

c.St.James’s Park

 

14.Who was the National Maritime Museum opened by?

a.George VI      

b. George V             

c. Elizabeth II

 

15.Which park is now used as a football stadium?

a. St.James’s Park

b. Green Park

c. Hyde Park

 

16. Where is the main collection of the Royal Armouries situated?

a. The Tower of London

b. Portsmouth

 c.Leeds

 

17.Where are the Royal Botanic Gardens?

 a. Green Park

 b. Hyde Park

 c. Kew Gardens

 

18.How many cities have Madam Tussaud’s Museum?

a. 15

b. 13

c.14

 

19.What is the most popular sight of London?

a.The London Eye

b. St.Paul’s Cathedral

c.The Tower of London

 

20.This museum consists of 2 buildings: …. Britain and … Modern.

 a. The Royal Armouries

 b. The Tower of London

 c. Tate

 

21.How many London Boroughs do the capsules of the London Eye represent?

a.30

b.32

c.23

 

 22.Where is the  National Maritime Museum situated?

a. Greenweech

b. Oxford

 c. Cambridge

 

 23.What is the height of the Shard?

 a. 339

b.  309

c. 329

 

 24.When did King Charles II first show the armour collection?

a.1660

b.1630

c.1670

 

25.When was the Tower Bridge built?

a. 1886-1894         

b. 1886-1893   

c. 1876-1894

 

26.Albertopolis is situated in ….

 a.South Kensington

 b.Greenweech

c.Oxford

 

27.Who ordered to build the Tower?

 a. Richard the Lionheart

b. Edward I

c. William the Conqueror

 

28.Which is the third most visited museumin the world?

a. Royal Armouries

 b. Victoria and Albert Museum        

 c. British Museum

 

 29.What birds are the symbols of the Tower of London?

a. pigeons

b. ravens

c. ducks

 

30.Which museum is situated on Trafalgar Square?

a. The National Gallery

b. Victoria and Albert Museum        

c. Imperial War Museum

 

 

 

KEYS\Ключи к тесту:

1.b

2.b

3.a

4.b

5.b

6.b

7.a

8.a

9.c

10.b

11.a

12.b

13.b

14.a

15.a

16.c

17.c

18.c

19.a

20.c

21.b

22.a

23.b

24.a

25.a

26.a

27.c

28.c

29.b

30.a


 

Информация о публикации
Загружено: 14 марта
Просмотров: 450
Скачиваний: 4
Карабанова Жанна Ивановна
Английский язык, 8 класс, Тесты
Скачать материал